Inspiration

Du är inte den du var igår

Det är lätt att fastna där vi var igår. Vi fortsätter i samma hjulspår som att vi bara kan åka på en endaste raksträcka framåt. I värsta fall upprepar vi dessutom samma mönster som igår. Tänker samma tankar, tycker likadant, gör likadant, oavsett om det är positivt eller negativt. Allra lättast har vi att fastna om vi åker i ett negativt hjulspår.

Men du är inte den du var igår. Du har, förhoppningsvis, sovit i natt. Dina celler i din kropp har förnyats. Både dina organ och dina muskler har återhämtat sig under natten. Din kropp har laddats upp med ny energi. Du vaknar upp med förnyad kraft, redo att möta nästa dag. En ny dag med nya möjligheter. Kanske har du vissa saker inplanerade som du måste göra, men det kommer att finnas tid över för att göra något nytt eller på ett annorlunda sätt. Även det allra minsta är ett stort steg på vägen mot förändring.

Om du tar dig an den nya dagen som ett oskrivet nytt blad där du själv sätter texten, så kommer du att komma framåt. Men om du däremot skriver om samma text som du gjorde på bladet före, och före det, och kapitlet före det – ja, då kommer du att få läsa samma text om och om igen. Det är visserligen ett alternativ. Men är det det du vill? Vill du vara den du var igår?

När du skriver en ny text, nya ord, kanske med en ny penna, så kommer du att få en förändring i ditt liv. Minns att mycket har hänt i din fysiska kropp under natten och med nya celler, så är du inte densamma som du var igår. Din energi är förändrad, du är förnyad. Varför ska du då sitta och skriva samma text om och om igen? Istället har du chansen att varje dag, skapa en ny spännande sida i livets bok. Du kan fylla den med nytt innehåll om du bara öppnar upp för det. Du kan bejaka ditt nya Du, som inträffar varje dag. Faktiskt varje minut. Du kan välja att ta chansen och möjligheten till att förändra och skapa nya sidor mot det liv som du vill ha. Allt är möjligt! Det är du som håller i pennan.

Änglakramar Carina copyright 20-02-26

Oro för att inte räcka till

Du kanske känner dig trött och sliten. Du har en inre oro för att inte räcka till. Din ork tryter, men du pressar på lite till. Bara lite till, det ska gå. Sen får jag vila. Sen…

Att hela tiden finnas till för allt och alla, har ett pris. Du har en viss mängd energi varje dygn. Du kan inte lagra den innan för att räcka till framöver. Det går inte att förebygga för att klara av en påfrestning. När du har tagit för mycket av din energi, så får du betala. Se det som ett mobilbatteri. Ju mer det sjunker, desto mindre kan du använda telefonen. Är den nere på rött, kanske 20%, så kan du inte prata ett maratonsamtal med den. Men vad är det som får dig att tro att när din energikapacitet blinkar rött, så kan du ändå fungera som om du hade 100%? Det enkla svaret är: rädsla.

Du är rädd för att inte räcka till. Du känner en press över att finnas där. För vem är du om du inte gör det? Vad gör det med din självbild? Din identitet? Vem är du då?

Du är rädd för att inte duga eller vara värdefull om du inte finns där 24/7. Rädslan håller dig i sitt grepp. Du vill även ha en bekräftelse på att du är bra. Här är det ditt ego som driver på.

Det är även mycket troligt att du är rädd för vad andra ska säga om du börjar säga nej och sätta en gräns för ditt eget mående. En gräns som skulle kunna göra att du mår bättre och lever mer harmoniskt.

Priset du får betala, är att du tappar din kraft. Du tappar din förankring i dig själv. Du förlorar även fotfästet till viss del och hela kontakten med Moder Jord. Hela ditt inre skriker att du måste vila och ta hand om dig själv. Att du inte längre kan fortsätta på rött.

Universum och änglar försöker tala till dig genom din intuition. Men du hör inte. För när du lever utifrån rädsla, så är du mer uppe i hjärnan än i hjärtat. Du får då svårare att ta emot vägledning både från din intuition, ditt högre jag, men även från änglarna. Du väljer rädslans väg.

Det är inte fel att säga nej. Det är inte fel att vara rädd om sig. Det är heller inte fel att följa hjärtats sanna väg. Men det är fel att trampa på sig själv, gång på gång.

Den högsta planen med våra jordeliv är att vi ska göra våra lärdomar. I lärdomarna ingår att våga gå emot rädslorna vi känner och följa den kärleksfulla vägen. Vi tror så lätt att vi är kärleksfulla när vi slår knut på oss själva och ställer upp för andra. Men det som i själva verket händer, är att vi inte är hjälpsamma alls på det sätt vi tror. Du kan snarare stjälpa en annan människa genom att inte låta den växa.

När du hjälper dig själv genom att vara rädd om dig, så hjälper du din nästa genom att den får ta tag i sitt liv och ta ansvar för det. Men om du lever livet åt dem, så att säga, så behöver de inte växa. Du finns ju där! Men visst vill du att dina nära och kära och vänner ska växa och utvecklas? Du vill ju det för att du bryr dig om dem. Eller för vem gör du egentligen allt detta?

Det är lätt att oroa sig för andra, särskilt om man är av den hjälpsamma sorten. Vi faller alla dit, lite då och då. Då rycker man in och tar ansvar och finns där. Men det är också den hjälpsamma personligheten som blir utmattad och stupar på ruinens brant. Vem plockar upp dig då?

Änglarna vägleder med orden ”hjälp till självhjälp”. Där låter du andra människor vara fria. Du tar inte på dig ansvaret för deras lycka och välmående. Dina relationer blir mer balanserade och jämbördiga. Du ser om ditt eget hus först och hushåller med din energi. Du inser att du är viktig och du vet att du är värdefull fast du sätter en gräns. Din kärlek till dig själv blir lika viktig som någon annans. Ditt mående betyder också nåt. Med mottot ”hjälp till självhjälp” så tar du tillbaka din kraft. Din energi stiger och du orkar mer. Ett inre lugn och en harmoni infinner sig. Oron släpper taget om dig och ditt energiflöde förbättras. Därmed tar du ett stort kliv framåt på din själsliga utveckling. Livet börjar nu kännas lättare och du kommer åter i kontakt med ditt hjärta och din själ. Du är kärlek! Du är ljus! Våga stå i din sanna kärleksfulla kraft!

Änglakramar Carina ❤️ copyright 20-01-22


Tung energi

Människor kan ibland känna sådant obehag i kroppen att det blir jobbigt att hantera. Det är oro och ångest och tryck över bröstet och en allmän obehagskänsla. Hela tiden nämns förklaringen att man skulle ha fått någon energi på sig från andra människor. Det är alltid lättare att söka förklaringen utanför sig själv, än i sitt inre. Med min långa erfarenhet så vet jag att det oftast inte är energier utifrån som har ”attackerat” eller ”parasiterar” på oss. Det kan förekomma, ochman kan plocka upp andras energier, men då är det enbart för stunden och inte något som ligger kvar över tid. Men nästan alltid är det snarare aspekter av vårt eget inre, vårt jag, våra skuggsidor. Något har väckts inom dig som triggar dina skuggsidor och väcker obehaget som du känner.

Det finns ett motstånd hos många att erkänna att det kommer inifrån, då det krävs en medvetenhet om att det här måste tas tag i. Och det är jobbigt att gå in i den emotionella smärtan som finns där! Då känns det alltid lättare att skylla obehaget på någon annans energi, för att slippa göra jobbet med sig själv. Här har du då två val: antingen så kan du fortsätta att skylla på andra, blunda för den sanna verkligheten och låta den emotionella smärtan fortsätta att dränera dig på energi. Eller så accepterar du att det är en aspekt hos dig som nu behöver komma upp i ljuset, bearbetas och läkas för frigörelse. Det är tufft att jobba med sig själv och se och möta allt det tunga. Men det finns inga genvägar! Du kommer att må så mycket bättre när du tar tag i det som är redo att komma fram nu.

Du behöver se allt som är du och omfamna det, alla sidor hos dig själv, både de bra och de mindre bra sidorna. Det är enda vägen till ett själsligt växande och för att frigöra tung energi. Och nu när den nya tiden är här och kommer med stormsteg, så kommer vi att tvingas möta allt som ligger dolt i vår kropp. Det som vi inte har velat se, kommer att trycka på mer och mer. Vi behöver skölja av oss smutsen för att kunna bli rena. Därmed kliver vi rätt in i femte dimensionen med en högre energifrekvens, redo att möta det som kommer på vår livsväg.

Änglakramar Carina <3 copyright 20-01-19

Höstens energinivå

Under hösten är det många som går omkring med en lägre energinivå. Kanske känner du dig mer trött och orkar inte som du gjort förut. Det som du tidigare tyckte var roligt och givande, känns motigt och du kanske drar dig undan. Du kan ha svårt att komma igång med det du måste göra och vill mer eller mindre dra täcket över huvudet. Det kan vara så att du har en begynnande höstdepression på gång, som det så fint heter.

Men vänta nu…

Förr i tiden så arbetade och slet vi under dygnens alla ljusa timmar. Vi var tvungna att bruka våra marker och samla mat för att klara vintern. Då jobbade vi som hårdast, just för att överleva. Under vintern sen, så vilade vi upp oss och hade förhoppningsvis mat så att vi kunde klara vintern. Då var det fler mörka timmar än ljusa och vi kunde inte göra så mycket annat än att ta det lugnt och vila. När ljuset och våren kom, så började vi bli mer produktiva igen. Vi följde årets cykler och levde i ett med årstiderna. Det var det enda att göra.

Men i dagens samhälle så förväntas du att vara lika produktiv och energisk under hela året, fast det går emot hela evolutionen. Du ska vara produktiv och energisk hela året om. Det är inte ”tillåtet” att gå ner i energinivå och det betraktas idag som antingen sjukt (kan vara på så pga låga signalsubstanser i hjärnan), eller som att du inte biter ihop tillräckligt. Det har blivit ”fult” att inte vara full av energi året om, och gärna dygnet runt.

När ska du då få återhämta dig? Du kan pressa dig till max. Bita ihop. Bara lite till. Och lite till. Tills det inte går längre. ”Sen ska jag vila.” Men det där ”sen”, kommer aldrig. Du hinner inte med något ”sen”. Det våra förfäder visste, och levde efter, har vi helt tappat. Vi kör på så länge det går. Att det sedan kommer en utmattning på det, är inte ett dugg konstigt.

Istället försöker vi kontrollera det vi inte kan kontrollera. Vi tror att vi är superhjältar som ska klara allt. Men det gör vi inte! Någonstans måste vi få gå ner i varv, utan att ha dåligt samvete. De som inte klarar det, börjar söka kickar eller ta hjälp av droger eller annat, för att hålla sig på topp. Så som samhällets normer förväntar sig av oss. För vem får visa sig ”svag”?

Vi kan inte välja bort vår återhämtning. Lika lite som vi kan välja bort natten och bara ha dagar. Eller välja bort vintern och bara ha sommar. Eller välja bort månen och bara ha solen kvar. Allt sker i cykler. Det är en universell lag. För att bli en helhet så måste vi inse att allt består av polariteter. Ett dygn måste innehålla både dag och natt. Ett år måste innehålla alla årstider där de ljusa avlöses av de mörka men ljuset vänder alltid åter. Djur och natur går ner i vila under den mörka årstiden. Varför ska inte vi få göra det? Varför ska vi stå över naturens och universums lagar? Och när vi då inte lever upp till det som förväntas av oss, så tror vi att vi är sjuka och söker hjälp. Vi kan istället stanna upp och se vår nuvarande situation som den är, och göra de förändringar som behövs för att vi ska må bättre. Är energinivån låg, så behöver vi vila och återhämta oss. Energin kommer alltid att vända tillbaka till oss. Precis som att det blir dag efter en natt. När du slutar föra krig mot att du inte orkar, så kan du acceptera att det är ett naturligt tillstånd som du befinner dig i. Lyssna till din kropp och vad den behöver. Behöver den vila, så sätt inte igång stora projekt. Det kommer att bli övermäktigt för dig. Ju snabbare du lyssnar efter vad du behöver, just idag, desto effektivare blir din återhämtning. Acceptera att det här är ett naturligt tillstånd och vet att ljuset alltid vänder åter. Ha inte dåligt samvete för att du behöver ”cocoona” dig. Se vad du behöver, oavsett vad andra tycker. Var rädd om dig själv!

Änglakramar Carina  copyright 19-10-18


Du är värdefull

Du har hört det väldigt många gånger. Du har läst det, både här och där. Men känner du det i hjärtat? Kan du se och känna ditt eget värde? Väldigt många brottas med just detta. Orden ekar tomma i hjärtat. Du kan förstå dem på ett intellektuellt plan. Men du tror inte på det.

Du har förmodligen affirmerat de här orden tusentals gånger. Men du vågar inte, eller förmår inte, känna dem i hjärtat. Hela tiden fortsätter de att vara tomma och känslolösa ord. Så länge du inte kan tro på att du har ett värde, så kan det heller aldrig bli en sanning med den rätta känslan i hjärtat.

Vid motgångar i livet, kan du ha haft tankar som ”är jag inte värd att få ha det bra?” Redan där bygger du upp ett motstånd. Kanske ser du motgångarna som att du blir straffad. När du inte kan se ditt eget värde, så kan du heller inte befinna dig i ditt optimala flöde. Du bygger istället upp blockeringar som sätter käppar i hjulet för dig.

För att du ska kunna se ditt värde, behöver du uppskatta alla sidor hos dig själv. Du behöver omfamna hela dig som en enhet. Ge kärlek till dig själv och ditt inre barn. Förlåt dig själv för det som har varit. Ja, livet har kanske varit tufft mot dig, och det kan du inte ändra på. Men du kan välja vad du gör med resten av ditt liv.

Du ser inte andra människor som att de inte skulle vara värdefulla. Så varför skulle just du vara annorlunda? Du är värd allt det där, som alla andra. Du är inget undantag. Du är lika viktig, som alla andra. Dina åsikter räknas. Dina behov är lika viktiga, som någon annans. Och du har ett värde, när du kan se detta. När du frågar dig själv vad som är viktigt och vad du behöver, så börjar du värdesätta dig som person. Du börjar lyssna inåt till din intuition och du kan inte längre blunda för vad du behöver för att må bra. Du börjar lära känna dig själv på ett nytt sätt. Dina behov blir viktiga och därmed öppnar du upp för flödet i ditt hjärta. Så se dig själv i ögonen, och känn i hjärtat, att även du är viktig. Du är värdefull med allt det som är du.

Änglakramar Carina  copyright 19-10-04


Behov av tillhörighet

Ett av våra grundläggande behov, är att höra till. Att vara en del av en gemenskap och en känsla av ett sammanhang (KASAM), har under hela evolutionen varit oerhört viktigt för vår överlevnad. Hade vi inte en flock, eller tillhörde en grupp människor, så var det inte troligt att vi överlevde vid möten av faror. Trots att vi inte lever på savannen där bevakande hungriga rovdjursögon finns, så minns vår reptilhjärna vad som är viktigt. Som ensam är dina chanser till överlevnad väldigt små. Det minns din reptilhjärna och dina celler. Vi behöver ha en tillhörighet, en flock, för att säkra vår överlevnad. Våra celler kickar alltså igång och anar fara när vi inte känner tillhörighet, än idag.

En tillhörighet kan fås av en familj, släkt och vänner där du känner dig välkommen och trygg. Arbetskamrater och föreningsliv, kan få dig att känna tillhörighet. I dess mer extrema form har vi gängbildningar, där en människa är beredd att gå väldigt långt med mindre bra handlingar, bara för att få höra till. Principen är att gör jag mindre bra val, så är jag i alla fall en del av gemenskapen. Även om den är destruktiv och går emot den egna inre moralkompassen. Så stark är driften och behovet av tillhörighet.

Jag slås gång på gång av hur många av mina klienter som känner sig ensamma och utanför. Det är alltid minst en varje vecka som jag ser det här hos. Det är många som känner att de inte har den där gemenskapen någonstans och att ensamheten tär. Trots att det är 2019 nu, så verkar vi vara ensammare än förr. Förr i tiden levde vi mer nära inpå varandra och hjälptes åt. Idag ska alla klara sig själva och lite ”mind your own business”. Vi stänger varandra ute. Och det kostar… Den här otryggheten som blir, tar väldigt mycket av din energi och din harmoni. Det är svårt att känna ren trygghet och harmoni vid en social exkludering. Hela ditt energiflöde bromsas och det känns som att du inte kommer framåt i livet. Lite som att trampa vatten men du kommer aldrig upp. Din omedvetna, ibland medvetna, rädsla inom dig, stressar hela ditt energisystem.

För att råda bot mot det här, så är det bra att göra en inventering. Vilka relationer har du i ditt liv som du mår bra av? Vilka sammanhang har du men som du kanske inte tänker på? Kan du ta något aktivt steg, tex gå med i en förening eller våga prova något nytt, för att öka ditt KASAM? Kan du börja med något nytt intresse och på så vis möta nya människor? Vad kan du själv göra för att öka din tillhörighet? Det är helt okej om du bara har EN tillhörighet i början. Var glad och tacksam för den. Ta in den känslan i hjärtat och känn att du är en del av en gemenskap. Njut av den! Du behöver inte ha hela kalendern full med inbokade sociala möten och aktiviteter. Jämför dig inte med andra. En del fyller faktiskt kalendern full för att slippa vara ensamma, men det är ett annat problem. Att vara social får aldrig bli ett tvång. Den som har mest, har det inte alltid bäst. Långt ifrån. Känn nu hur din harmoni och ditt flöde ökar. Känn att du är på väg. Det går framåt och låt det ta tid. Det går framåt även med små steg. Det är bättre med små jordade och balanserade steg, än att rusa in i allt på en gång. Våga sträcka ut din hand till andra. Våga finnas där, som medmänniska och helt kravlöst. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Att göra gott för andra, stärker även din energi. Allt är ett utbyte av energi. I en kärleksfull energi kan vi förenas och tillhörigheten är ett faktum. Allas våra energier stärks, vilket är väldigt viktigt nu när vi går in i den nya högfrekventa tiden. Tillsammans är vi starka! Det vet din reptilhjärna. Och nu vet du det också!

Änglakramar Carina  copyright 19-08-29


Energitrådar och att inte släppa taget

Allt består av energi. Alla levande varelser är energi men så även allt det materiella vi ser. När vi tar i föremål, så lämnar vi energispår kvar på föremålet. Har du fått en gåva från någon, så har även den personen lämnat sina energispår där. Därmed kommer det att gå energitrådar mellan dig och den andra personen. Och så länge allt känns bra med den personen, så är det en bra energi.

Däremot så händer det då och då att vi inte längre drar jämt med en person. Kanske är vi färdiga med varandra och behöver släppa taget för att komma vidare. Det kan vara både medvilligt och motvilligt. En relation kan ta slut där bara den ena partern vill lämna den. Ibland är det gemensamma beslut. Oavsett, så behöver vi då komma vidare. Vi behöver läka och acceptera för att kunna släppa taget.

Det som vi ofta inte tänker på, är att saker då har de här energispåren och att trådarna binder oss till varandra. Trots att vi vill gå vidare, så kommer vi inte framåt. Något håller oss kvar. Vi behöver då kapa banden till den andra personen. Kapa de här energitrådarna som håller oss samman. Och för att göra det, så måste vi släppa taget om sakerna och känslorna som binder oss samman.

Jag möter ofta en ovilja mot att helt klippa banden hos mina klienter. En del vill spara minnen, vilket är helt förståeligt. Men en hel del vill inte släppa taget om personen och försöker, ofta omedvetet, att hålla kvar den. Det kan göra väldigt ont att släppa taget. Så länge det finns en ovilja att kapa energitrådarna och släppa taget, så är smärtan ännu inte läkt. Kanske känner du fortfarande en ilska eller att du missunnar den andra personen något för att du själv inte mår bra. Mår inte jag bra, så ska hen inte heller få må bra. Ungefär. Då behöver du istället lägga fokus på att läka smärtan för att senare kunna kapa energitrådarna. Du kan aldrig hålla kvar en person mot dens vilja. För att båda två ska komma vidare framåt i livet, så måste du ta steget till att kapa de trådar som håller dig kvar. Du behöver släppa den andra, och dig själv, fri.

Änglakramar Carina  copyright 19-08-21


Rädsla för negativa tankar och känslor

I kölvattnet av attraktionslagen, LoA, har det byggts upp en rädsla för att tänka en negativ tanke eller känna en tyngre känsla. Jag möter det hela tiden hos mina klienter. De är livrädda för att om man tänker en negativ tanke så ska man dra till sig ännu mer negativitet. Inget kan vara mer fel! Det är snarare tvärtom. Du kan inte lura dig själv.

För det första så har alla människor både mörker och ljus inom sig. Båda polariteterna finns för att vi ska kunna bilda en helhet i balans. Det är så det är att vara människa. Det är alltså inte konstigt att du blir arg ibland eller känner dig orättvist behandlad. Det är av de ”negativa” känslorna som vi lär oss och vi är här på jorden just för att lära oss. Hur skulle vi annars kunna lära oss vad som är rätt eller fel, vad som är sant osv?

Det många då gör, är att bli proffs på förträngning och förnekelse. De försöker lura sig själva genom att bli påklistrat positiva och tror att det ska dra till sig ännu mer positivt. Men nej. Det funkar inte! Det som i verkligheten händer är att du packar in din negativitet i hjärtat. Du bearbetar inte dina känslor eller trauman och du vågar inte känna verkligheten som den är. Där och då, bygger du upp en blockering inom dig som istället blir ett motstånd mot flödet. Och vad har du då kvar när du försöker tänka positivt och affirmera till max? Jo, du har kvar motståndet eftersom det inte är läkt. What you resist, persists! Då kommer du istället att dra till dig det som du är rädd för. Din rädsla kan istället bli din verklighet och med obearbetade händelser och känslor, är det lätt att bli kvar i offerrollen. Allt i universum består av energi och energi vill ha flöde. Finns det då ett motstånd, så uteblir flödet. Tänk dig en bäck. Finns det stenar där som utgör motstånd, så kommer vattnet att rinna långsammare. Men om bäcken är utan stenar, så kan vattnet rinna fortare då förutsättningarna för ett flöde, är bättre.

Vad är lösningen då? Jo, acceptera dig som du är. Känn det du känner, när du behöver det. Läk dina trauman som du har med dig. Bearbeta och sätt ljus på det som behövs. Se vilka skuggsidor som du har och bearbeta det som triggar dig. Bli medveten om alla sidor hos dig själv. Läk och förlåt med acceptans. När du tillåter processen att vara, så kommer du att märka att du för varje gång kommer snabbare ur den. Du behöver inte älta lika länge och du får lättare att släppa taget om det som känns jobbigt eller gör ont. Därmed blir det ingen blockering och inget motstånd. Då kan energiflödet flöda som det ska och då kan det komma i din väg, som är menat att komma. Så länge rädslan finns kvar så bygger du upp ett motstånd och motståndet attraherar det som du just inte vill ha. När du istället skapar ett flöde genom läkning och acceptans med en medveten närvaro, så kan du lättare leva i harmoni. Så se dina rädslor i vitögat och ta itu med dem en gång för alla, då håller du ditt optimala energiflöde igång. Då kommer det positiva automatiskt att bli en del av dig.

Änglakramar Carina  copyright 19-08-11


Ge inte bort din kraft

Var och en har sin egen inneboende kraft. Den kan variera i styrka och gå lite upp och ner. Det är helt naturligt. Men det finns fallgropar.

När du överlåter åt andra att bestämma åt dig, så ger du bort din kraft ifrån dig själv. Du tappar tilliten till din egen förmåga och osäkerheten är ett faktum. Det är naturligt att bli lite vilsen ibland där tankar och känslor tar över. Vi mår alla bra av att bli både speglade och få perspektiv på det som berör. Men välj sedan själv. Låt inte någon annan fatta dina beslut åt dig. Ta till dig de tips och råd som du får, men känn sedan in i hjärtat vad som är sant för dig. Då behåller du din kraft och du kommer att kunna stå i din sanning.

En del klienter vill att mediumet ska ta besluten åt dem. Men som medium kan jag bara ge dig verktygen och det som kommer till mig i en vägledning/kanalisering. Du måste sedan fatta besluten själv. När du överlåter besluten åt någon annan, så görs det helt utifrån rädsla. Rädslan handlar ofta om att göra ”fel” val och då känns det lättare om någon annan bestämmer åt en. Men då uteblir den viktiga lärdomen i att välja ditt sanna val och du ger därmed bort din kraft.

En bra tumregel efter en medial konsultation, är att låta det gå 24 timmar innan du fattar några beslut. Du behöver låta informationen sjunka in och smälta den då den processas i både hjärna och hjärta. Därefter kan du lättare känna svaren i ditt hjärta och ta ett beslut. Då behåller du din kraft och du har inte gett bort den till någon annan. Ansvaret och beslutet kommer alltid att vara ditt. När du känner vägen i hjärtat, så kommer det att kännas rätt och din kraft förblir intakt.

Änglakramar Carina  copyright 19-08-10


Gudinnan inom dig

Väck upp Gudinnan inom dig. Hon finns i ditt inre och du är en del av den. Gudinnan är alltet och hela universum, och hon finns i dig.

Du känner henne som en stark inneboende kraft. En röst som är så övertygande att du inte kan stänga den ute. Hon ger dig känslor som du inte kan missuppfatta och hon leder dig alltid rätt. Hennes vägledning känner du i ditt hjärta. Gudinnans övertygelse, är din styrka.

Ur hennes livmoder är din själ skapad. Hon vill se dig fortsätta växa så att du kan lysa av din fulla kraft. Hon inspirerar och vägleder dig alltid inför nästa steg i livet.

Gudinnan finns alltid åtkomlig för dig då du redan är en del av henne. Hon är närvarande både i dina styrkor och dina svagheter. Hon är drivkraften som får dig att fortsätta framåt. Gudinnan är den som hjälper dig att resa dig upp igen när livet har varit svårt. Hon ger dig den kärlek du behöver om du bara vill ta emot den. Du är aldrig övergiven. Tillsammans är ni ett och tillsammans är ni starka. Med den gudomliga kraften är allt möjligt.

Änglakramar Carina ❤️ copyright 19-06-02


Medkänsla till dig själv

Är du den som alltid finns där för alla andra?
Den som hjälper och stöttar i vått och torrt?
Den som hjälper andra att bära sina bekymmer?
Är du den som ofta glömmer bort dig själv till förmån för andras behov?
Den som slår knut på sig själv för att räcka till?
Och den som kommer i sista hand, är du.

Då lever du förmodligen efter orden ”man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad” och ”man ska ställa upp”. Så din välvilja slår knut på dig. Ibland så långt att du till slut stupar. Många kanske drar i dig och förväntar sig din hjälp och ditt stöd. De har räknat med dig i så många år att de tar för givet att du finns där och ställer upp. Oavsett.

Du går på knäna. Känner dig utsliten och kanske utnyttjad. Ditt hjärta skriker stopp, men du lyssnar inte. Orken tar slut. Men man ska ju ställa upp. Och ställer man upp så är man en bra person. Så du fortsätter att springa i ditt ekorrhjul, trots att krafterna har tagit slut för längesen. Men du har alltid varit bra på att bita ihop, så det går nog lite till. Hjulet går fortare och fortare.

Hur vore det då om du stannade upp och funderade över vad du gör mot dig själv? Istället för ”behandla andra så som du själv vill bli behandlad” så kan du vända det till ”behandla dig själv så som du behandlar andra”. Smaka på den en stund.

Du är snäll mot alla andra, men inte mot dig själv. Din medkänsla till dig själv, existerar inte. Du kör över dig själv gång på gång, fast ditt hjärta skriker stopp. Det är rent av elakt. Mot dig själv. Du skulle aldrig göra så mot någon annan som du gör mot dig själv. Så varför gör du så mot dig själv?

Du är värd att bli behandlad bättre än så. Du är värd att vara snäll mot. När det kommer till din omgivning, så vill du att den ska vara snäll mot dig. Om du vill att andra ska behandla dig väl, så behöver du börja med att vara snäll mot dig själv. Du behöver se ditt värde som den fantastiska människa du är. Oavsett hur mycket du ställer upp för andra. Du behöver nu ställa upp för dig själv. Behandla dig själv med kärlek och självrespekt. Öppna det kärleksfulla flödet till dig själv, så att den omgivande energin kan följa samma väg. Säg ja till ett kärleksfullt flöde genom att börja med dig själv. Du är alldeles fantastisk. Visa dig själv det! Du är såååå värd det!

Änglakramar Carina  copyright 19-05-24


Motstånd vs flöde

Du börjar fundera över varför vissa saker inte går din väg. Du har bönat och bett och rabblat otaliga affirmationer. Men inget händer. Det är som att universum inte hör dig. Du känner en förtvivlan över att inte vara i det flöde som du så gärna vill. En maktlöshet blandat med frustration, infinner sig.

Det finns flera anledningar till varför saker inte blir som du vill och önskar. Det ena kan vara att det helt enkelt inte är meningen att bli så som du tror och hoppas. Det kan även vara så att tiden inte är den rätta just nu och att synkroniciteten därmed inte infinner sig. Men det kan också vara så att du bygger upp ett motstånd pga rädsla. Motstånden fungerar då som ogenomträngliga hinder framför din väg.

För att vara i ett flöde, så måste du först ta bort alla motstånd. Du kan be universum och änglar om hur mycket hjälp som helst, men om du inte tror att du kan få hjälpen, så har du redan där byggt upp ett motstånd. Det är känslan som du har i hjärtat, intentionen, som påverkar hur du sänder iväg och tar emot hjälp. Inte språket eller hur du formulerar dig. Det är din känsla som är den energi som sänds iväg. Om det bara är ditt ego som vill ha, så har du inte rätt intention i hjärtat och då fallerar det redan från början. Men om du utifrån ditt hjärta ber om det högsta goda, och verkligen menar det, så kan saker sättas i rörelse.

Du kan även ha svårt att lita på den vägledning som du får från universum. Kanske har du dövat den rösten så länge så att du inte ens lägger märke till den. Om du ändå inte litar på det som kommer till dig, hur ska universum då kunna nå dig? Du har redan där byggt upp ett motstånd och flödet uteblir.

Alla rädslor som du bär på, bygger upp ett motstånd. Motståndet gör att du inte tar itu med de lärdomar som du behöver göra och du kommer inte framåt så länge motståndet finns kvar. Du behöver börja se var du har dina motstånd och varför, så att du kan medvetandegöra dem och bli fri. Till exempel så kanske du väntar på att Prince Charming ska komma i din väg och du ska få den där perfekta relationen. Men samtidigt så är du rädd för att blir bränd eller besviken. Då har du byggt upp ett motstånd mot kärleken och flödet bromsas. Finns det en rädsla så finns det ett motstånd. När du kommer i kontakt med dina motstånd och bearbetar dem, så kommer du att kunna vara i ditt sanna flöde. Men så länge rädslorna och motstånden styr, medvetet eller omedvetet, så blir det svårare för dig att ha flöde i ditt liv.

Änglakramar Carina  copyright 19-05-01


Begränsande filter

Du känner en osäkerhet, kommer jag att klara det här?
Är jag värd det här?
Har jag rätt till att ha det bra?
Dina tankar snurrar och ifrågasätter hela ditt existensberättigande.
Har jag rätt att vara lycklig när andra har det svårt?
Är jag värdefull som den person jag är?

Under många år, som kan ha börjat redan i tidig ålder, har du fått höra att du inte är tillräckligt bra. Du har inte fått den bekräftelse som du hade behövt som barn. Fått känna att du duger som du är, oavsett resultat i skolan eller idrotten. Du kan ha haft känslan av att vara i vägen och höll dig därmed undan. Kanske fanns det någon som påpekade i tid och otid hur otillräcklig du var. Hur mycket du än kämpade, så kom aldrig den där bekräftelsen som du behövde. Du blev aldrig sedd för den fantastiska person som du var, och fortfarande är. Din självkänsla fick sig en törn tidigt i livet.

Med dina erfarenheter av att inte duga och vara värdefull, så har du fortsatt existera i ett mönster av begränsningar, utan att kanske vara medveten om det. Du har satt upp ett filter som säger att du inte klarar av saker eller är värd något. Det här har färgat dig genom hela ditt liv då du har trott att det har varit sant. Filtret skapas och bibehålls utifrån din låga självkänsla och rädslor för att våga gå din egen väg. Du vågar inte tro på dig själv och din förmåga. Kanske ser du inte ens din förmåga. Det här filtret förstör den rätta verkligheten och hindrar dig från att se möjligheterna.

Men…

Det som du har trott ha varit sant och som du har fått höra under en lång tid, både från andra och dig själv, är inte sant. Det har startat ur andras bristande förmåga att se dig som barn och ur andras obearbetade kaos där du fick ta ”smällen”. Människor som inte mådde bra i sig själva, tog ut det på dig. Oftast har de inte varit medvetna om konsekvenserna av det för dig.

Nu som vuxen kan du istället se verkligheten som den är. Du kan se att det har varit felaktiga uppfattningar och inte några sanningar. Som vuxen vet du intellektuellt sett att du har ett eget värde, precis som alla andra. Du behöver bara förstå det i hjärtat med. Varje gång du tvivlar på dig själv och din förmåga och tankarna börjar snurra, fråga dig då om det är sant. Hur ser verkligheten ut nu? Finns det någon sanning i dina filter? Vad är ditt perspektiv? Se vad du behöver göra åt dina mönster och hur du kan förändra ditt begränsande filter för alltid. Så fort som du börjar se ditt egna värde i hjärtat, så tar du stora hästkliv till förändring och medvetandehöjning. Livet kommer bli så mycket bättre och enklare för dig. Du kan inte förändra det som har varit eller det som andra har gjort mot dig, men du kan förändra vad du gör mot dig själv under resten av ditt liv. Du har makten över ditt fortsatta liv och är medskapare till det. Börja nu med att se hur fantastisk du faktiskt är och att du är värd allt det bästa!

Änglakramar Carina  copyright 19-04-25


Läk dina inre sår

Helt plötsligt får du ett sår på kroppen. Du kanske har skurit dig i ett finger, trampat på glas eller slagit emot något så att det har börjat blöda. Du känner smärtan och tittar på hur allvarlig skadan är. Förmodligen rengör du ditt sår och plåstrar om det om det nu inte är så att du måste åka till sjukhuset för att sy. På något sätt tar du hand om såret – du vårdar det. Under de närmaste dagarna håller du lite koll ifall du behöver byta förband eller om det verkar infekterat. I så fall åtgärdar du det.

När det kommer till de inre såren som du har fått genom åren, så tittar du inte alls på dem. Du blundar och vill inte kännas vid dem. Du förtränger smärtan utan att titta efter. Det inre såret både blöder och blir infekterat, men du vill fortfarande inte se. Istället för att läka så blir det större och större. Du försöker glömma det som har orsakat dina inre sår. Syns de inte, så finns de inte.

Istället blir du tröttare, känsligare och tappar energi. Du söker andra vägar och medel i hopp om att det ska sluta ”blöda”. Kanske blir du perfektionist, den duktiga flickan, arbetsmyran som ställer upp för alla eller den som har den perfekta yttre fasaden. Kanske dövar du smärtan med beroenden eller medberoenden. Kanske får du ätstörningar, depression eller panikångest. Kanske mår du allmänt dåligt utan att riktigt veta varför. För du vet ju inte, du har ju blundat.

Din självkänsla börjar sjunka och livet känns inte längre roligt. Du börjar bli trött på att sätta på dig den där masken för att visa för alla att allt är bra. Du känner att nu går det inte längre. Något måste göras. Du vet att du kan må bättre. Du är värd att få må bra och få kraften tillbaka. Din chans finns här nu. Livet kan förändras till det bättre. Du kan läka. Det enda du behöver göra är att möta hela dig själv och det som har varit. Sätta ljus på det som du inte vill se. Titta på det och ge det samma känslomässiga omvårdnad som du skulle göra med det fysiska såret. Ge dina inre sår kärlek och ge dem chansen att läka en gång för alla. Men då måste du våga se. Våga känna. Våga möta dig själv och våga ge dig själv kärlek. Och du måste våga förlåta och släppa taget.

Änglakramar Carina  copyright 19-04-16


Din intuition talar till dig

Helt plötsligt får du en obehaglig känsla inom dig. Den kommer väldigt snabbt och påminner inte om rädslor som du annars kan känna. Obehagskänslan i ditt hjärta, säger dig att något inte känns rätt eller bra. Du kan inte blunda för den utan den finns där, tydligt registrerad av ditt sinne. Den fortsätter att göra dig uppmärksam på att något är fel. Kanske känner du en misstro till personen du har framför dig. Kanske känner du att personen inte är ärlig. Eller så står du inför ett beslut och är redo att kasta dig ut i något, varpå det känns helt fel. Känslan talar om för dig, alldeles direkt, att något inte är som det ska vara och din intuition talar sitt tydliga språk. Intuitionen behöver tas på allvar. Du behöver se vad du har framför dig och agera därefter. Intuitionen kan varna dig, oavsett vad egot önskar, att du är på väg mot fel spår.Att inte lyssna på den, är lika effektivt som att stånga din panna blodig. Intuitionen är stark, snabb och tydlig och det ligger ingen rädsla bakom signalen. Den bara är, fast väldigt tydlig. Intuitionen kommer inte att ge sig även om du försöker blunda för den. Den kommer bara att bli starkare och starkare och säga att något är fel.

Eller…

Du känner en inre värme och glädje i bröstet. Känslan kommer direkt och ger ett stort lugn. Kanske även en iver infinner sig och fyller hela dig. Allt känns rätt. Personen du har framför dig är jordad och ärlig i sitt sätt att vara. Du känner en samvaro och stor trygghet. Du kan lita på den här personen. Om du står inför ett vägval, så känner du väldigt starkt i hjärtat vart vägen går och vilka val du behöver göra. Trots att rädslor finns med i bilden för vad du ger dig in på, så känns det ändå så rätt i hjärtat. Du bara vet att det här är det enda rätta att göra. När du känner den känslan, så går det inte länge att bromsa. Du bara måste fortsätta på hjärtats väg och allt annat känns fel, även om det är läskigt. Tankarna som hör hjärtats röst, kan innehålla orden ”bära eller brista”. När du lyssnar till din intuition i hjärtat, så tänds din iver. Du får fullt med energi och är redo att sätta igång. Din inre eld tänds och en ny värld med nya möjligheter uppenbarar sig. Energin ökar mer och mer efter hand som du blir bättre på att lyssna till din intuition och du hamnar i ett positivt flow som genererar det ena positiva efter det andra. Du är i ditt sanna flöde och du blir lugn och harmonisk i ditt inre.

Egentligen är livet inte svårare än så. Ju mer du lyssnar inåt, desto lättare klarar du av livets utmaningar. Livets lärdomar blir lättare att ta itu med och din själsliga utveckling, går snabbare om du bara lyssnar till din intuition. Vid jobbiga händelser eller situationer, så kommer du lättare att ta dig igenom dem, även om det är starka känslor inblandade. Minns att din själ vet de högsta bästa svaren för dig, långt innan din kropp och ditt sinne gör.

Änglakramar Carina  copyright 19-04-11


Höja din frekvens

För att du ska kunna höja din energifrekvens, så behöver du se var du har motstånd i ditt liv. Dina inre motstånd handlar om rädslor och att du går emot dig själv. Ett vanligt motstånd är att inte våga säga vad man tycker och tänker. Att inte våga sätta gränser och kommunicera det man behöver få fram, beror även det på rädsla. Rädslan för vad andra ska tycka, gör att du hela tiden är andra till lags. Du sväljer och biter ihop fast saker och ting inte känns bra. Istället för att säga att något känns fel, så trycker du ner känslan gång på gång. Den växer sig större och större och skapar blockeringar i både hals- och hjärtchakra. Blockeringar kostar energi och du blir mer och mer dränerad så länge du fortsätter i samma spår. Det fungerar på precis samma sätt med obearbetade trauman. Så länge du gör motstånd mot att det har hänt, så kommer dina frekvenser att förbli låga. Vägen till läkning är genom acceptans och att få bort det inre motståndet.

Den enda som kan råda bot mot detta, är du själv. Du måste förändra något och börja kommunicera det du känner till andra. Våga sätta de gränser som behövs och våga ta plats. För att du ska kunna göra förändringar, så behöver du först bli medveten om att du faktiskt går emot dig själv gång på gång. Du behöver lägga märke till varje situation där du sväljer, biter ihop och håller igen. Först då du blir medveten om det, så kan du ta nästa steg.

Fråga dig själv nu varför du gör på det sättet. Vad handlar rädslan om? Varför vågar du inte ta din rättmätiga plats? Så länge du låter rädslorna styra dig, så bygger du upp inre motstånd som gör att du inte kan höja dina frekvenser. Men så fort du börjar acceptera dem och ser att du är värd bättre än så, så kan du göra förändringarna. Du kan börja gå nya spår och på så sätt höja dina frekvenser. Så länge du blundar, så kan du inte växa. Då kommer du att ha det som du alltid har haft det med motståndet kvar. När du istället möter dig själv med allt som är du, så kan du bli medveten och motståndet minskar. Dina frekvenser stiger vart efter du tar itu med dina rädslor och dina motstånd. Med en ökad frekvens så kommer du att må bättre och livet blir lättare. Som en följd av det blir din intuition starkare och du får lättare att stå i sin sanna kraft.

Änglakramar Carina  copyright 19-04-06


Kärlek har inget pris

En äkta och sann kärlek kan aldrig köpas. Den äkta kärleken är helt villkorslös och ställer inga krav för sin existens. Den bara är, som den renaste energiform som finns. Kärleken kräver inte något från någon. När du upplever den sanna kärleken så behöver du inte betala nåt för den. Så fort den börjar kosta och ha ett pris, så är den inte längre varken sann eller villkorslös.

En sann kärlek bara ger och tar emot i ett konstant flöde. Det råder en balans mellan parterna. Kärleken är varm, upplyftande och harmonisk. Den är heller inte styrd av några egon och känner ingen rädsla.

Den dagen då du börjar försöka köpa dig kärlek på ett eller annat sätt, så slutar du att känna den villkorslösa kärleken till dig själv. Du ser inte ditt egna värde utan börjar rea ut dig själv i hopp om att få kärlek tillbaka. Du börjar betala ett pris för att bli älskad och vara omtyckt. Din själ i din människokropp, längtar efter den äkta kärleken och det kan göra att du sänker garden ytterligare för att försöka få den minsta smula tillbaka. Kanske börjar du kontrollera och styra andra i den riktning som du vill. Förmodligen anpassar du bort stora delar av dig själv och dina behov för att vara andra till lags för att få deras uppskattning och du din bekräftelse. På så vis tillgodoses ditt behov och din längtan efter kärlek. Kanske låter du dig behandlas illa, både psykiskt och fysiskt, av andra för att bli sedd och bekräftad. Du kan ha satt dig själv och ditt liv på paus för att finnas till för andra. Vad du behöver, är inte längre så viktigt. Du kan ha dövat den där rösten inom dig under lång tid.

För att kärleken ska få vara sann och villkorslös, så måste du börja med dig själv. Du behöver se ditt egenvärde och ge dig själv respekt. Då ökar kärleken till dig själv. Du kommer att behöva sätta gränser och inte låta andra trampa på dig. Det är viktigt att du sätter stopp så fort kärleken blir villkorad. Balans ska råda i dina relationer. Låt dig inte bli respektlöst behandlad, någonsin. Känner du att du blir överkörd eller manipulerad, så ge dig själv den kärleken och respekten som behövs för att visa var gränsen går. Låt inte någon annan försöka ändra på dig till något du inte är. Du är du! Du får ha dina åsikter och värderingar och du får vara som du är. Be inte om ursäkt för din existens. Med andra ord, sälj inte din själ till någon som ger dig villkorad kärlek. Du är värd det bästa!

Änglakramar Carina  copyright 19-03-31


Vanans makt

Människan är som art, ett vanedjur. Vi känner oss trygga med att göra som vi alltid har gjort. Då vet vi åtminstone vad vi har och vad vi får. Enligt den psykologiska forskningen så sägs det att det tar 21 dagar för att få till en ny vana. Innan dess har det inte hunnit bildats nya ”spår” i hjärnan där vi kan uppleva något som en vana.

I mitt arbete som medium möter jag ofta människor med både små och stora rädslor. Att gå utanför sin komfortzon, skrämmer väldigt många. Det är som att vara ute på okänt vatten och inte veta vad som väntar oss eller om vi ens överlever. Samma stressystem kan kickas igång av att våga pröva nytt. En del människor har lättare än andra att våga testa nya vägar, medan några hellre väljer att gå kvar i samma hjulspår. Att alltid gå samma väg, kan vara ett bra val under en tid och så länge det känns rätt. Men när rädslan för att våga gå en annan väg tar överhanden, så blir det inte längre bra. Vi blir då styrda av våra rädslor och vår själsliga utveckling bromsas.

Arten människan, är även en nyfiken varelse. Vi vill uppleva nya saker, vi vill upptäcka omvärlden med nya ögon och vi vill få mental stimulans. Vi mår dessutom bra av det på många plan och det ger oss energi. Men om vi då gör det vi alltid har gjort, så kommer vi alltid att uppleva samma saker och stimulansen uteblir. Det handlar inte om att resa jorden runt eller hoppa bungy jump, utan små detaljer i vardagen som vi alla kan göra på nya sätt för att få stimulans och energi.

Det är först när vi börjar tänka nya tankar, som vi kan skapa en ny verklighet med nya möjligheter. Att se vad livet och omvärlden kan erbjuda oss istället för att se hindren och rädslorna. Livet har så mycket att ge oss om vi bara vågar gå utanför vår komfortzon. Men då måste vi också byta körfil så att vi lämnar de gamla hjulspåren. De gamla hjulspåren har vi redan åkt på under en lång tid, så de kan vi utan och innantill. Med nya hjulspår kommer nya upptäckter och nya stimuli. Det i sin tur, kommer att ge dig energi. Kan du dessutom förändra dina negativa tankar och istället fokusera på positiva tankar, så kommer du efter en tid att få en ny positiv vana. Det kommer att hjälpa dig att förändra hela din energifrekvens så att du lättare kommer att kunna stå i din sanna kraft. Därmed kommer du att skapa en trevligare och harmoniskare verklighet till dig själv.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-28


Skapade behov

Alla levande varelser har grundläggande behov som måste tillfredsställas för att vi ens ska kunna överleva. När det gäller människan så har vi på lägsta nivån enligt Maslows behovstrappa, de rent fysiologiska behoven av mat, vatten, värme osv. Sedan kommer trygghetsbehov och kärlek vart efter. Efter det fortsätter det uppåt med respekt och självförverkligande. Dock har man i studier på apungar sett att om de inte får kärlek och omvårdnad, så dör apungarna trots att de får de grundläggande fysiologiska behoven tillgodosedda. Kärlek är alltså viktigt.

Vi har i dagens samhälle i regel möjlighet att kunna tillfredsställa våra fysiska behov men vi har svårare att kunna känna både trygghet, kärlek och självrespekt. Många gånger söker vi tillfredsställelsen av de behoven genom andra människor eller genom det materiella. Vi glömmer bort att vi faktiskt kan älska oss själva, värdesätta oss som den värdefulla människan vi faktiskt är och skapa vår egen inre trygghet. Många gånger anpassar vi bort stora delar av oss själva för att ge näring åt våra behov och därmed uppnå en slags tillfredsställelse. För tillfället ger det ett lugn som stillar vår oro, men i längden håller det inte.

Då börjar vi istället söka på nya ställen för att försöka lösa problemen. Vi börjar skapa behov som vi inte behöver. Impulsivt handlande ses som en lösning på vårt inre mörker och ger tillfälliga kickar. Ibland sker detta helt omedvetet eftersom vi inte känner alla delar av oss själva. Vi behöver helt plötsligt den där bilen, det där fina huset, tjäna mer pengar, skaffa oss allt det senaste, resa runt till olika platser osv. Prestationsångesten stiger för att vi kämpar med att vara den där lyckliga människan utåt sett, trots gapande inre hålrum.

Vi har då skapat ett behov av saker eller människor för att fylla hålen inom oss. Att hjälpa andra kan vara ett sätt att få tillfredsställelse på att vi duger. Då är vi i alla fall bra på nåt och då känner vi oss behövda. Men när vi gör sådant av anledningen att fylla ett tomrum/behov inom oss, då görs det av fel anledning och blir patologiskt. All hjälp börjar alltid med oss själva. När vi har läkt oss och blivit medvetna om vårt eget mörker och dess hålrum, så kan vi sedan både hjälpa andra och skaffa sådant vi verkligen vill ha och behöver, men av rätt anledning. Då är det inte längre något plåster på såren eller en tröst.

För att kunna tillfredsställa de psykologiska behoven hos oss, så behöver vi först titta på vad vi har i vårt liv. Vad tycker du om? Vad ger dig energi på ett autentiskt sätt? Vad mår du sämre av? Var kan du behöva göra för förändringar? Var behöver du sätta gränser? När säger du ja fast du menar nej? Hur tar du hand om dig själv?

Du behöver se vem du verkligen är och gå till botten med det som är smärtsamt. När du möter dig själv, så ökar din självkärlek. Du kan omfamna dig som den fina människa du är. Du börjar se att du har ett eget värde och du inser att du behöver respekt för den du är och samtidigt börjar du respektera dig själv. När du blir ett med dig själv och läker, så kommer även tryggheten. Du behöver inte längre andra för att vara trygg. Du behöver inte heller prylar för att vara värdefull. Din prestationsångest lägger sig. Du börjar stå i din kraft och din energifrekvens stiger. Energin kommer till dig och sätter fart på din själsliga utveckling. Du växer så det knakar och du lär känna dig själv på ett nytt sätt. Dina psykologiska behov får näring från dig själv och den du är. Nu ligger möjligheternas väg framför dina fötter.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-22


Utmattningens väg till insikt

Du känner att du är trött. Din energi är låg. Viljan att ta dig för saker minskar hela tiden. Inte ens det som du vanligtvis tycker är kul, känns roligt.

Du känner dig vilsen. Ska jag vara här? Är jag på rätt plats? Tankarna snurrar, fortare och fortare. De blir allt mer negativa och du känner att du har fastnat i ett ekorrhjul utan stopp. Är det så här livet ska vara? Hur ska jag ta mig vidare härifrån? Vem är jag?

Du blir tröttare och tröttare. Alla intryck runt omkring dig, kan du inte längre sortera. Allt är bara för mycket. Hela ditt känslosystem är uppskruvat till max. Du gråter lätt och känner dig nedstämd. Kanske blir du irriterad för ingenting, eller i alla fall,
nästan ingenting. Du har svårt att komma till beslut. Oron gnager i dig och du vet inte längre vad som är vad eller vad du vill. Allt känns så osäkert. Vart går min väg? Du har tappat både din förankring och ditt hjärtas röst.

Du är i utmattningens våld. Du har länge sagt ja fast du menat nej. Din inre röst har länge tystats ner. Varningssignaler som du tidigare har fått, har du slagit dövörat till. Rädslorna för att vara andra till lags och duga som du är, har tagit överhanden. Det känns inte längre som att det är du som styr i ditt liv. Du har försökt åka med på livets tåg i en rasande fart utan att reflektera över vart du är på väg.

Men nu går det inte längre. Du måste stanna upp och hoppa av det där tåget. Du behöver kliva av vid närmaste station för att vila. Botten är nådd och nu måste du hitta dig själv. Du behöver landa, vila och återhämta dig. Under många år har du sprungit ett marathon varje dag, främst för att vara andra till lags men också för att duga. Rädslorna har varit drivkraften där du istället har sagt ja när du har menat nej. Nu tvingas du lyssna till dig själv. Nu måste du säga nej, bära eller brista.

Långsamt börjar du återhämta dig. Du vilar och tar hand om dig själv. Du ser att du är den viktigaste personen i ditt liv och utan dig så går det inte att fortsätta framåt på den här resan. Energin börjar komma tillbaka och du kan korta stunder känna glädje. Ditt inre börjar bli lugnare och nu börjar du återigen höra hjärtats röst.

Du börjar bli varse de förändringar du behöver göra. Modet växer och din energi ökar ytterligare. Nu vågar du säga nej istället för ja. Din energi börjar balanseras upp och du börjar hitta din väg, steg för steg. Myrsteg till en början, men du ser att nu är du faktiskt på väg framåt igen. Framåt i din takt, inte X2000. Du gör noggranna val utifrån hjärtat och din sanning. Modet stiger ytterligare. Du har landat och du står nu i din kraft. Du och ditt hjärta är ett. Ni är synkade som det team ni är ämnade att vara. Du börjar vibrera i din sanna frekvens där din autentiska kraft finns. Nu börjar du skapa ditt liv 2.0 där det är du som kör tåget.

Om du behöver hjälp med att komma vidare på din livsväg, så kan jag hjälpa dig med vägledning för att du ska må bättre. Tillsammans hittar vi din livsväg som är den rätta för dig.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-17


Bli vårt bästa jag

Vi kan varje dag se livet som en ny era som påbörjas där vi bestämmer vad vi vill ha med oss i vårt fortsatta liv. Vi kan välja att ha fokus på det vi vill ha i vårt liv istället för det vi inte har.

Hur kan vi då bli vårt bästa jag?
Vad vill vi ha i vårt liv?
Hur vill vi att det ska se ut?
Vad är viktigast för mig?

När vi identifierar vad vi vill ha, och inte vill ha, så kan vi lättare börja ta medvetna steg mot det som får oss att må bättre. Ingen kan göra den förändringen åt oss utan vi behöver själva börja ta stegen och gå. Att målmedvetet gå framåt mot det positiva och fina vi vill ha i livet, gör att vi har allt att vinna.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-15


Integration av oss själva

Alla vill vi vara hela och må bra. Vi vill vibrera i vår egen sanna energifrekvens och kunna vara vårt autentiska jag. När vi är ett med vår själ och är befriad från vårt ego, så besitter vi en enorm kraft. Vi inser att vi alla är en del av det stora enhetsmedvetandet och att det inte finns någon separation. Livet har inget slut utan är fullständigt oändligt.

Det här blir ibland svårt när vi samtidigt har ett ego som lägger sig i. Egot har ett stort behov av att bara se det som är bra och positivt med oss och vill inte alls veta av några ”sämre” egenskaper. Att ha några ”sämre” egenskaper, gör att egot blir rädd för att vi inte ska vara tillräckligt bra och inte duga. Vår självkänsla kommer då i gungning och vi tror inte att vi är värdefulla om vi verkligen skulle visa allt. Den här rädslan tar då överhanden och gör att vi förtränger de sidor som vi inte vill se. Vi skalar bort det och det som blir kvar är då bara ”bra” sidor. Här kan även narcissism komma fram.

I själva verket så har vi skapat ett illusoriskt jag. Ett jag som känns bra och som vi kan visa upp. Fasaden gör att vi inte genomskådas och vi försöker dölja för andra det vi själva inte vill se. Vi börjar då att leva i en lögn om vem vi är. Vi ser inte ens själva hela vårt jag. Det som syns, är de delar som vi vill kännas vid. Allt annat blundas för.

Förr eller senare tvingas vi att se hela vårt jag. Vi är med om saker eller situationer som gör att fasaden till slut rämnar. Helt plötsligt ser vi sidorna som vi har blundat för under en längre tid. När vi möter verkligheten som den är, så ökar vår rädsla ännu mer och skapar i sin tur ångest. Vi ser att vi är sårbara. Vi är sköra. En känsla av svaghet infinner sig. Vår identitet vacklar. Vem är jag nu? Kan detta verkligen vara en del av mig? Ja!

Livet består av polariteter. Mörker vs ljus. Dag vs natt. Tillit vs viljan att ha kontroll. Styrka vs svaghet. Positiv vs negativ. Kvinnligt vs manligt. Kärlek vs hat. Allt har motpoler. Båda delarna behövs för att kunna bli en helhet. Vi består alla av både mörker och ljus. Att blunda för den ena delen, gör oss till halva människor. Först när vi ser och bejakar alla delar, även de ”svaga”, så kan vi bli hela och fullkomliga och bli det där autentiska jaget som vi är ämnade att vara. Vi börjar då acceptera oss själva som den person vi är. Vi vågar vara sårbara. De negativa känslorna tillåts att finnas och accepteras som en del av oss. Det är okej att vara rädd, vi behöver inte alltid vara den där starka personen. Vi behöver inte känna skuld eller skam. Vårt egenvärde sitter inte i de positiva egenskaperna eller känslorna, utan vi förstår genom ett högre medvetande att vi är värdefulla ändå. Allt som är, gör oss till den vi verkligen är. Det är inget dåligt att visa det som känns jobbigt. Det är att vara människa. När vi förstår det här och våga släppa fram allt i ljuset, så kan vi bli hela och läka. Rädslorna och smärtorna blir mindre. Vi behöver inte längre fly från oss själva och in i något illusoriskt jag. Vårt ego behöver inte längre styra eller blåsa upp sig för att dölja en inre sårbarhet.

När vi börjar integrera polariteterna inom oss, så kan vi utvecklas själsligen och nå ett högre medvetande. Vår energi kommer då att vibrera i vår sanna och optimala frekvens. Ett överdrivet positivt förhållningssätt står inte för ett högre medvetande utan har snarare en lägre frekvens då personen inte är medveten om alla sina sidor och accepterar dem. Den personen är då fortfarande halv och dess utveckling går långsamt. Att sträva efter att bli hel och läkas genom ett kärleksfullt förhållningssätt till oss själva, är det bästa vi kan göra för att hålla vår energifrekvens så hög som möjligt. Vi kan aldrig vibrera högre än där vi är i vår själsliga utveckling och för att komma framåt, så behöver vi integrera polariteterna.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-07


En rädslas väg till lärdom och växande

Rädslan tar tag i dig. Din puls ökar. Du börjar spänna dig i musklerna och axlarna lyfts. Det känns oroligt i magen. Vad händer nu? Vad är på gång? Allt känns plötsligt så osäkert. Du flackar med blicken. Tankarna går på högvarv och du försöker hitta någon form av logik i det som sker. Men det är ett enda virrvarr av tankar utan slut. Pulsen ökar lite till. Kanske känner du dig lite yr. Andningen sitter nu i bröstet. Oron ökar. Din värld börjar gunga.

När rädslan tar tag i dig på allvar så tappar du fotfästet för stunden. Du förlorar kontakten med dig själv och ditt hjärta. Du vet inte längre vad som är vad och tankarna bara snurrar på. Ditt hjärta försöker tala till dig genom din intuition, men du hör inte. Tankarna överröstar allt. Kanske försöker du i panik att kontakta änglarna för vägledning men rädslan stoppar även det flödet. Änglarna når inte fram. Du är blockerad.

Du tvingar dig själv att andas genom magen. Du blundar. Försöker stå stadigt. Kämpar med oron så att lugnet ska infinna sig. Andningen lugnar ner sig. Pulsen börjar gå ner. Ditt huvud börjar kännas klarare. Axlarna sjunker lite grann. Helt plötsligt börjar du se allt med klarare ögon. Du vågar titta på det som händer. Vad är det jag känner? Vad är det för rädsla jag har? Vad vill den säga mig? Du börjar komma i kontakt med ditt autentiska jag igen.

Ditt hjärta börjar ge dig ledtrådar. Du börjar se det som du från början inte såg. En acceptans börjar infinna sig gentemot rädslan. Du förstår att den fanns där för att du sen skulle kunna se. Se med nya ögon. Rädslan talar till dig och nu när du accepterar den, så hör du vad hjärtat säger. Du hittar det som är viktigt. Du hittar vägen. Svaren kommer till dig, ett efter ett. Nu vet du vad du måste göra. Du ser vad som är lärdomen i det hela. Nu ser du klart. Du blir medveten och du kommer till insikt. Dina vibrationer höjs. Och helt plötsligt hör du vad änglarna försöker säga till dig. Du får bekräftelse och svar. Du är nu redo och du har vuxit. Vuxit ur den första förlamande rädslan. Rädslan som gjorde dig uppmärksam på att här fanns något som du behövde ta itu med. När du accepterade det och kom till insikt, så höjdes ditt medvetande med stora steg. Nu vågar du möta den för du vet att den inte är farlig. Den bara är. Den är en del av dig som människa och jordbo. Men du vet också att du kan växa ur den. Du avverkar den ena rädslan efter den andra. Du tar dig an lärdomarna som kommer i din väg och din medvetandenivå höjs.

Änglakramar Carina  copyright 19-03-05


Styrka vs sårbarhet

Under mina kurser kommer det många gånger upp att om man inte har kontroll, så är man inte stark. Att alltid ha kontroll och vara inne och peta och styra i sådant vi kanske inte ens kan eller ska styra, är inte detsamma som att vara stark. Trots att vi nu är inne på 2019 så finns det fortfarande en negativ klang och föreställning när det gäller svaghet och sårbarhet. Att visa sig sårbar är för många detsamma som att vara svag och då försöker man kontrollera en situation eller livet och därmed göra sig stark. Vilket snarare är en motsats.

Så när är man stark då? Vi är starka när vi bejakar och ser alla sidor hos oss själva. Alla har vi stunder då vi är sårbara och det är inte lika med svaghet. Det är att vara människa och ha ett känsloliv. När vi kan se att det är så det är och acceptera den sidan hos oss själva utan att döma eller värdera den, så behöver vi inte känna svaghet eller nedvärdera oss. En känsla är något som bara är; en energiform eller vibrationsfrekvens för stunden hos en mänsklig varelse. Den är varken svag eller stark. Den bara är.

När vi tillåter den att finnas så behöver vi inte kontrollera allt som sker. Vi kan då istället leva i tillit. Styrkan kommer därmed när vi accepterar oss själva som den person vi är med olika energilägen i stunden. Vi bejakar då vårt sanna jag och har inte längre något behov av att döma eller värdera. Vi slutar då att motarbeta och slå ner på oss och vi kan känna ett inre lugn och tilliten ökar. Då kan vi stå i vår sanna kraft, även när vi är sårbara.

Änglakramar Carina  copyright 19-02-21


Terrordådet i Sverige

Ärkeängel Mikael kommer här med vägledning för oss efter detta tragiska terrordåd i Sverige i eftermiddags.

Rädslor separerar och det är det motsatta till kärlek som förenar. Låt inte rädslor för andra människors oförstånd separera er från varandra. Det är en tid för er att vakna upp nu och bli mer kärleksfulla och vara rädd om varandra. Låt inte rädslorna få förstöra det fina band av samhörighet som kan stärka kärleken mellan er. En samhörighet som skapar positiv och kärleksfull energi där vi alla är ett. Se vad ni alla, var och en, kan göra i detta nu. Hur kan ni ge mer kärlek och omsorg till varandra utan rädsla? Låt ljuset lysa på er väg och låt inte mörkret fördunkla era sinnen.

Änglakramar Carina <3 copyright 170407


Framtiden

De flesta människor vill veta hur framtiden ska bli. Var vi ska bo, ska vi ha kvar samma jobb eller ett annat, hur ska det bli med kärleken osv. Många människor är rädda för förändringar och då vill gärna egot styra över hur framtiden ska bli. Egot har svårt att släppa på kontrollen och bara vara i tillit. Egot lurar oss med en känsla av trygghet om vi bara vet hur allt ska bli.

Det som händer om vi vet hur allting ska bli, är att vi INTE lever i nuet. Om vi vet att vi ska ha ett annat jobb tex om sex månader, så kommer vi inte vara närvarande på det jobbet vi har nu. Vi kommer i tanken leva längre fram i tiden än i den tiden som är nu. Vi kommer inte vara närvarande i nuet och i det liv som pågår just nu. Det är i nuet vi ska göra våra lärdomar och göra de möten som vi behöver göra för vår själsliga utveckling. Hur ska vi kunna utvecklas om vi lever längre fram? Svar, inte alls!

Livet blir inte alltid som vi har tänkt oss och då känns livet tungt. Vi blir besvikna och frustrerade och tusen andra känslor snurrar i vårt inre. Men Universum vet vad som är bäst för oss just nu, just här. Allt som sker har ett högre syfte och är ett måste för vår själsliga utveckling. Det finns inga genvägar i livet. När vi har tillit till det högre syftet så kan vi slappna av och bara följa med i flödet. Även när det är jobbigt och motigt. Vi vet att det måsta vara så just nu så det är bara att hänga med. Vi förstår inte alltid varför saker och ting händer, men efteråt klarnar ofta bilden när vi ser hur livet har svängt. Ska vi inte vara kvar på en plats så ska vi inte. Allt är hela tiden för vårt bästa. Universum hjälper oss på vägen om vi bara vågar ha tillit och lyssna till vår vägledning.

Så lev i nuet och gör det bästa möjliga av varje dag. Lyssna efter vart din väg går och våga följa den. Då kan inget bli fel!

Änglakramar Carina, copyright 140326


Varje andetag

I varje andetag är du här i detta nu. Ett nu som är ditt liv. Ditt liv i med- och motgång, höga berg och djupa dalar. Livet svänger i sina frekvenser och du är ett med dem.

Varje andetag är en del av ditt liv. Det livet du har fått under den här inkarnationen är det som pågår nu. Välj vad som är viktigt just för dig, hur du vill ha det i ditt liv och vilka du vill ha runt omkring dig. Slösa inte energi på de som bara tar utan att ge något tillbaka. Varje andetag är ditt och det är du som väljer. Livet är dyrbart, varje andetag är dyrbart och endast du kan fylla det med det bästa utifrån det som är.

Änglakramar Carina, copyright 2014-01-07


Dominoeffekten

När du står i din sanning och är sann mot dig själv, så hjälper du andra i deras själsliga utveckling. Du kommer då att hjälpa dem att stå i sin sanning och vara sanna mot sig själva. Och när de är sanna så sätter de i sin tur igång andra. Effekten blir som dominobrickor eller ringar på vatten. Så kom ihåg detta när du står i din sanning och samtidigt brottas med skuldkänslor, att du hjälper både dig själv och andra.

Änglakramar Carina, copyright 2013-12-04

Insikt
Vår inre utveckling syftar till att vi ska lära oss och få insikter i Själens skola. Allt vi är med om i livet är till för vårt lärande. Det finns ett gammalt ordspråk som heter ”vi lär så länge vi lever” och det är väldigt sant.Ibland har vi dock ett motstånd mot att lära oss och därmed skapa en insikt. Motståndet grundar sig ofta på rädslor och att vårt ego styr och analyserar det som sker. Vi ältar och diskuterar fram och tillbaka och analyserar vad som är rätt eller fel. Sedan agerar och reagerar vi utifrån det vi har kommit fram till. Det som då ofta sker är att vi har missat den lärdom vi skulle ha gjort och därmed skapades inte den nya insikten. …

När vi följer vårt hjärta i vad som är rätt eller fel, lever i nuet, sätter gränser, har tålamod, har tillit, är i flödet och agerar utifrån ett kärleksfullt medvetande, då kan vi utvecklas och nya insikter skapas. De lärdomar som ska göras, slipper vi inte undan. Vi kan inte undkomma det vi ska lära oss. Situation efter situation upprepas (även om det inbegriper nya människor) tills vi har lärt oss. Samma tema kommer att upprepas tills vi tvingas vakna upp och ta lärdom av det. Vi är på Jorden i en människokropp för att vi ska skapa oss våra insikter. När vi är färdiga med alla insikter så behöver vi inte inkarneras mer.

Så när vi är med om situationer som känns tunga, kan vi stanna upp och känna efter vad det är vår Själ vill säga till oss. Vad är det vi inte ser som vi behöver se? Vad behöver vi göra för att dra lärdom och skapa vår insikt i just denna situation? Och det viktigaste, var någonstans i situationen går vi emot oss själva och varför?

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-26


Tacksamhet

Vi lever i ett väldigt materialistiskt samhälle där man nästan kan tro att ”flest prylar när han dör vinner” är det som gäller. Vi ser allt vi inte har och vill bara ha mer och mer. Är vi sedan med om något tragiskt eller traumatiskt så upptäcker vi ofta att det materialistiska inte har något värde. Det som betyder nåt i livet är oss själva och våra nära och kära.

Det är viktigt att vi höjer vår livskvalitet så mycket som möjligt och lever i Sanning till oss själva. Vissa dagar är det svårt då vi känner oss låga i energin. …

Det är då tacksamheten kan komma in. Den kan hjälpa oss att må bättre. Genom att vara tacksam över det vi faktiskt har och flytta fokus från det vi inte har, så kan energin kännas lättare inom oss. Vi har faktiskt saker att vara tacksam för om vi bara tänker tillräckligt långt. Vi har tak över huvudet, vi har värme, vi har kläder och vi har mat. Visst, det är att dra det till det extrema. Men ibland när livet är riktigt tungt så hjälper det att faktiskt tänka på det som är basic och som vi ser som så självklart. Vidare kan vi titta oss omkring och se vilka relationer vi har runt omkring oss. Att vara tacksam för de människor och djur som ger oss bra energier så att vi kan fyllas på med ljus energi. Att dessutom ha en kropp med ben som vi kan gå på, med armar som hjälper oss i vardagen, ögon att titta med, öron att höra med och inte att förglömma, alla känslor som vi kan känna inom oss och förstå dem intellektuellt i vår hjärna. Dessutom att kunna andas utan maskin är också något att vara tacksam över.

Så när vi oroar oss, blir irriterade på andra eller oss själva, blir kränkta, känner rädsla, så kan tacksamheten bli en livlina till att hålla näsan över vattenytan. Vi kan då stanna upp, bli stilla i vårt sinne och välja att flytta fokus på något vi är tacksamma för. Det finns alltid nåt!

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-18


Tiden – på olika sätt

Tid finns inte i andra dimensioner. Det är något som vi människor har skapat. Tiden är egentligen en illusion då endast den gudomliga tiden räknas. Den gudomliga tiden är, när allt som är tänkt och planlagt i Skapelsen, verkligen ÄR. När allt är alldeles så som det ska vara, alldeles optimalt. Det är då den gudomliga tiden är och när saker inträffar.

Varje sak, situation, händelse eller möten sker när det är den gudomliga tiden. Då är allt precis som det ska vara för att individen ska utvecklas och nästa lärdom ska sättas igång. Även när det händer negativa saker, som det gör för oss alla som bor i en människokropp som är på Moder Jord, så är det en gudomlig tidpunkt. Negativa saker sker för att hjälpa oss och för oss framåt i Själens skola. Om vi tänker tillbaka s…å inser vi att det är av de mest svåra och jobbiga händelserna som vi har lärt oss mest. Det har format oss och vi har blivit den vi är idag. När livet är lugnt så flyter vi mest med, men vi växer inte så mycket på det.

Vad vi sedan gör med vår mänskliga tid är en annan sak. Här gäller det att lyssna inåt i hjärtat vad som är viktigast för oss själva. Enligt våra mänskliga klockor så har dygnet 24 timmar och det gäller att göra det bästa av dem varje dag. Att använda dem till det vi vill. Oavsett om det är att göra allt på en gång eller att vila och ta igen oss. Allt detta är upp till var och en. Det finns inget rätt eller fel. Vi prioriterar vad vi vill göra och gör det bästa därefter. Vi värderar inte de val som vi gör som bra eller dåliga. Vi väljer det vi väljer. Punkt. Och det är helt okej. Vi behöver inte förklara oss eller ursäkta oss. Livet är vårt. Och bara vårt.

Så njut av den tid vi har och låt det hända det som ska, helt enligt Skapelsens plan och den gudomliga tiden. Bara ÄR.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-13


Flödet

Att vara i flödet, ha flyt, rida på vågorna. Kärt barn har många namn. Men det är en underbar känsla och en känsla vi ska sträva mot i både stort och smått.

Vi är i flödet när vi följer vårt hjärtas röst och gör det som känns rätt för oss. Vi lyssnar till vår intuition, vår magkänsla och väljer vägen därefter. Många gånger ställer sig dessvärre vårt ego i vägen och blockerar flödets väg. Det är när vi styrs av rädslor och inte vågar kasta oss ut i det okända. Vi blir rädda för att såra andra eller vad andra ska tycka om oss. Att vi då i samma veva kör över oss själva, det är lättare att blunda för….

När vi följer hjärtats väg så blir livet lättare. Det blir inte lika många hinder på vägen och vi känner en lugn känsla inombords. Vi behåller vår energi och blir inte dränerade. Vi står i vår sanna kraft. Ibland blir andra i vår omgivning sårade, arga, ledsna och besvikna, men då är det så det måste vara. Vi hjälper inte någon annan i dess utveckling om vi tillrättalägger vägen framför dem. När vi står i vårt flödes kraft så sätter vi igång saker hos andra och då måste det ofta blir reaktioner för att utvecklingen ska ske. Se det som att när du hjälper dig själv och är sann mot dig själv, så hjälper du faktiskt andra. Även om en vänskap eller relation tar slut så är det så det måste bli. Ni är då färdiga med varandra och det är helt enligt Skapelsens plan.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-10


Inre sanning

Varje dag gör vi flera val. Vi väljer att antingen göra si eller så. Ibland följer vi vårt hjärta, ibland är det vårt ego som visar vägen. Alla val vi gör får konsekvenser både för oss själva men också för andra. Det är här som egot kommer in. När vi gör val utifrån vårt ego som har rädslor som bränsle, så går vi emot oss själva och det som är sant för oss. Vi är rädda för att gå vår innersta väg och vad folk då ska tycka om det. Det är känslomässigt lättare att stå böjd än att stå rakryggad när det blåser. Dessvärre känner vi oss aldrig bekväma och väl till mods när vi har gått emot oss själva. Däremot när vi följer vårt hjärta då känner vi en lättnad och en frihet.

Vad som är sant för en person är inte alltid sant för någon annan. Det som är rätt för dig kanske är fel för… mig. Och det är helt okej! Alla är vi olika. Vi har olika ryggsäckar och karman med oss. Det viktigaste är att vi själva vet vad som är rätt och lär oss identifiera känslan som kommer när vi går emot oss själva. Det är då vi kan växa och lära oss att följa vårt hjärta.

När vi har gjort val utifrån hjärtat så gör vi det med kärlek. Vi har då lättare att hantera konsekvenser av de val vi gör, både för oss själva och för andra. Vi vet att det är ett naturligt steg som för oss framåt. Har vi däremot gjort ett val utifrån rädsla så har vi svårare att hantera de konsekvenser som blir eftersom vi vet att vi inte var sanna mot oss själva. Vissa konsekvenser måste bli för både vår och andras utveckling och är ytterligare ett steg i Själens skola. Ju snabbare vi kan komma till insikt om det desto mindre lidande behöver vi utstå. Var och en har ansvar för sitt liv och sina val!

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-05


Allt är unikt

Allt som sker är alldeles unikt. Något eller någon kan aldrig bli densamma igen. Varje händelse, positiv eller negativ, har en alldeles unik betydelse för Dig just Då. Den unika situationen/händelsen/personen leder dig framåt på din utveckling. Liknande händelser kan återkomma men aldrig exakt den samma. Varje gång är allt runt omkring skapat på ett alldeles unikt sätt och tillsammans med olika personer kommer det att föra dig framåt. Även om det känns som om livet går bakåt så är det ett steg framåt. Det kan kännas motigt och jobbigt, men ur allt detta kommer det något gott. Vi ser det inte alltid när vi är mitt i det. Men sen gör vi det. Och det är då vi också kan se det unika i det som sker. Det unika är alldeles fantastiskt och viktigt för vår själs resa. Det unika skapandet finns runt omkring dig för att du ska kunna växa. Genom att se det unika i det som sker, kan du lättare ta tillvara på möjligheterna som är skapade för just Dig.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-01


Tystnaden

Många människor har svårt för tystnaden. Det känns obekvämt, särskilt i närheten av andra. Då kommer lätt prat om väder och vind in. En del har även svårt för när det är tyst (och ensamt) hemma. Flertalet sätter på musik, radio eller teve så att någon ”pratar” och det känns mindre ensamt. Det känns lite lugnare inombords.När vi är ensamma och det är tyst så kommer ofta många känslor fram. Speciellt rädslor brukar vilja synas och kännas i sitt inre. Känslor som vi har trängt undan i vårt hjärtchakra och helst inte vill veta av. De känslorna gör ont, är smärtsamma i vår själ, tvingar oss att se dem. Och det är jobbigt. För hur hanterar vi det som är jobbigt? Många gånger så gör vi då någon av ovanstående åtgärder för att tysta ner känslan. Syns den inte så finns den inte! Vi fo…rtsätter att lura oss själva och lever vidare i vår illusion.Tystnaden är också ett steg i vår inre själsliga utveckling. Det är när vi vågar se det som är jobbigt som kan leda till förändring. Ett steg vidare i vår utveckling. Att bättre lära känna oss själva vem vi är. Och om vi är den vi vill vara. När vi vågar se våra undanstoppade, väl nedtryckta och gömda känslor, det är då vi växer. Vi växer i kärlek till oss själva. Även om det är smärtsamt till en början så kan det bara komma bra saker ur det. Våga möta dig själv i tystnaden och väx i kärlek!

Änglakramar Carina, copyright 2013-10-26