Inspiration

Terrordådet i Sverige

Ärkeängel Mikael kommer här med vägledning för oss efter detta tragiska terrordåd i Sverige i eftermiddags.

Rädslor separerar och det är det motsatta till kärlek som förenar. Låt inte rädslor för andra människors oförstånd separera er från varandra. Det är en tid för er att vakna upp nu och bli mer kärleksfulla och vara rädd om varandra. Låt inte rädslorna få förstöra det fina band av samhörighet som kan stärka kärleken mellan er. En samhörighet som skapar positiv och kärleksfull energi där vi alla är ett. Se vad ni alla, var och en, kan göra i detta nu. Hur kan ni ge mer kärlek och omsorg till varandra utan rädsla? Låt ljuset lysa på er väg och låt inte mörkret fördunkla era sinnen.

All kärlek till er!

Änglakramar Carina <3 copyright 170407

Framtiden

De flesta människor vill veta hur framtiden ska bli. Var vi ska bo, ska vi ha kvar samma jobb eller ett annat, hur ska det bli med kärleken osv. Många människor är rädda för förändringar och då vill gärna egot styra över hur framtiden ska bli. Egot har svårt att släppa på kontrollen och bara vara i tillit. Egot lurar oss med en känsla av trygghet om vi bara vet hur allt ska bli.

Det som händer om vi vet hur allting ska bli, är att vi INTE lever i nuet. Om vi vet att vi ska ha ett annat jobb tex om sex månader, så kommer vi inte vara närvarande på det jobbet vi har nu. Vi kommer i tanken leva längre fram i tiden än i den tiden som är nu. Vi kommer inte vara närvarande i nuet och i det liv som pågår just nu. Det är i nuet vi ska göra våra lärdomar och göra de möten som vi behöver göra för vår själsliga utveckling. Hur ska vi kunna utvecklas om vi lever längre fram? Svar, inte alls!

Livet blir inte alltid som vi har tänkt oss och då känns livet tungt. Vi blir besvikna och frustrerade och tusen andra känslor snurrar i vårt inre. Men Universum vet vad som är bäst för oss just nu, just här. Allt som sker har ett högre syfte och är ett måste för vår själsliga utveckling. Det finns inga genvägar i livet. När vi har tillit till det högre syftet så kan vi slappna av och bara följa med i flödet. Även när det är jobbigt och motigt. Vi vet att det måsta vara så just nu så det är bara att hänga med. Vi förstår inte alltid varför saker och ting händer, men efteråt klarnar ofta bilden när vi ser hur livet har svängt. Ska vi inte vara kvar på en plats så ska vi inte. Allt är hela tiden för vårt bästa. Universum hjälper oss på vägen om vi bara vågar ha tillit och lyssna till vår vägledning.

Så lev i nuet och gör det bästa möjliga av varje dag. Lyssna efter vart din väg går och våga följa den. Då kan inget bli fel!

Änglakramar Carina, copyright 140326

Varje andetag

I varje andetag är du här i detta nu. Ett nu som är ditt liv. Ditt liv i med- och motgång, höga berg och djupa dalar. Livet svänger i sina frekvenser och du är ett med dem.

Varje andetag är en del av ditt liv. Det livet du har fått under den här inkarnationen är det som pågår nu. Välj vad som är viktigt just för dig, hur du vill ha det i ditt liv och vilka du vill ha runt omkring dig. Slösa inte energi på de som bara tar utan att ge något tillbaka. Varje andetag är ditt och det är du som väljer. Livet är dyrbart, varje andetag är dyrbart och endast du kan fylla det med det bästa utifrån det som är.

Änglakramar Carina, copyright 2014-01-07

Dominoeffekten

När du står i din sanning och är sann mot dig själv, så hjälper du andra i deras själsliga utveckling. Du kommer då att hjälpa dem att stå i sin sanning och vara sanna mot sig själva. Och när de är sanna så sätter de i sin tur igång andra. Effekten blir som dominobrickor eller ringar på vatten. Så kom ihåg detta när du står i din sanning och samtidigt brottas med skuldkänslor, att du hjälper både dig själv och andra.

Änglakramar Carina, copyright 2013-12-04

Insikt

Vår inre utveckling syftar till att vi ska lära oss och få insikter i Själens skola. Allt vi är med om i livet är till för vårt lärande. Det finns ett gammalt ordspråk som heter ”vi lär så länge vi lever” och det är väldigt sant.

Ibland har vi dock ett motstånd mot att lära oss och därmed skapa en insikt. Motståndet grundar sig ofta på rädslor och att vårt ego styr och analyserar det som sker. Vi ältar och diskuterar fram och tillbaka och analyserar vad som är rätt eller fel. Sedan agerar och reagerar vi utifrån det vi har kommit fram till. Det som då ofta sker är att vi har missat den lärdom vi skulle ha gjort och därmed skapades inte den nya insikten. …

När vi följer vårt hjärta i vad som är rätt eller fel, lever i nuet, sätter gränser, har tålamod, har tillit, är i flödet och agerar utifrån ett kärleksfullt medvetande, då kan vi utvecklas och nya insikter skapas. De lärdomar som ska göras, slipper vi inte undan. Vi kan inte undkomma det vi ska lära oss. Situation efter situation upprepas (även om det inbegriper nya människor) tills vi har lärt oss. Samma tema kommer att upprepas tills vi tvingas vakna upp och ta lärdom av det. Vi är på Jorden i en människokropp för att vi ska skapa oss våra insikter. När vi är färdiga med alla insikter så behöver vi inte inkarneras mer.

Så när vi är med om situationer som känns tunga, kan vi stanna upp och känna efter vad det är vår Själ vill säga till oss. Vad är det vi inte ser som vi behöver se? Vad behöver vi göra för att dra lärdom och skapa vår insikt i just denna situation? Och det viktigaste, var någonstans i situationen går vi emot oss själva och varför?

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-26

Tacksamhet

Vi lever i ett väldigt materialistiskt samhälle där man nästan kan tro att ”flest prylar när han dör vinner” är det som gäller. Vi ser allt vi inte har och vill bara ha mer och mer. Är vi sedan med om något tragiskt eller traumatiskt så upptäcker vi ofta att det materialistiska inte har något värde. Det som betyder nåt i livet är oss själva och våra nära och kära.

Det är viktigt att vi höjer vår livskvalitet så mycket som möjligt och lever i Sanning till oss själva. Vissa dagar är det svårt då vi känner oss låga i energin. …

Det är då tacksamheten kan komma in. Den kan hjälpa oss att må bättre. Genom att vara tacksam över det vi faktiskt har och flytta fokus från det vi inte har, så kan energin kännas lättare inom oss. Vi har faktiskt saker att vara tacksam för om vi bara tänker tillräckligt långt. Vi har tak över huvudet, vi har värme, vi har kläder och vi har mat. Visst, det är att dra det till det extrema. Men ibland när livet är riktigt tungt så hjälper det att faktiskt tänka på det som är basic och som vi ser som så självklart. Vidare kan vi titta oss omkring och se vilka relationer vi har runt omkring oss. Att vara tacksam för de människor och djur som ger oss bra energier så att vi kan fyllas på med ljus energi. Att dessutom ha en kropp med ben som vi kan gå på, med armar som hjälper oss i vardagen, ögon att titta med, öron att höra med och inte att förglömma, alla känslor som vi kan känna inom oss och förstå dem intellektuellt i vår hjärna. Dessutom att kunna andas utan maskin är också något att vara tacksam över.

Så när vi oroar oss, blir irriterade på andra eller oss själva, blir kränkta, känner rädsla, så kan tacksamheten bli en livlina till att hålla näsan över vattenytan. Vi kan då stanna upp, bli stilla i vårt sinne och välja att flytta fokus på något vi är tacksamma för. Det finns alltid nåt!

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-18

Tiden – på olika sätt

Tid finns inte i andra dimensioner. Det är något som vi människor har skapat. Tiden är egentligen en illusion då endast den gudomliga tiden räknas. Den gudomliga tiden är, när allt som är tänkt och planlagt i Skapelsen, verkligen ÄR. När allt är alldeles så som det ska vara, alldeles optimalt. Det är då den gudomliga tiden är och när saker inträffar.

Varje sak, situation, händelse eller möten sker när det är den gudomliga tiden. Då är allt precis som det ska vara för att individen ska utvecklas och nästa lärdom ska sättas igång. Även när det händer negativa saker, som det gör för oss alla som bor i en människokropp som är på Moder Jord, så är det en gudomlig tidpunkt. Negativa saker sker för att hjälpa oss och för oss framåt i Själens skola. Om vi tänker tillbaka s…å inser vi att det är av de mest svåra och jobbiga händelserna som vi har lärt oss mest. Det har format oss och vi har blivit den vi är idag. När livet är lugnt så flyter vi mest med, men vi växer inte så mycket på det.

Vad vi sedan gör med vår mänskliga tid är en annan sak. Här gäller det att lyssna inåt i hjärtat vad som är viktigast för oss själva. Enligt våra mänskliga klockor så har dygnet 24 timmar och det gäller att göra det bästa av dem varje dag. Att använda dem till det vi vill. Oavsett om det är att göra allt på en gång eller att vila och ta igen oss. Allt detta är upp till var och en. Det finns inget rätt eller fel. Vi prioriterar vad vi vill göra och gör det bästa därefter. Vi värderar inte de val som vi gör som bra eller dåliga. Vi väljer det vi väljer. Punkt. Och det är helt okej. Vi behöver inte förklara oss eller ursäkta oss. Livet är vårt. Och bara vårt.

Så njut av den tid vi har och låt det hända det som ska, helt enligt Skapelsens plan och den gudomliga tiden. Bara ÄR.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-13

Flödet

Att vara i flödet, ha flyt, rida på vågorna. Kärt barn har många namn. Men det är en underbar känsla och en känsla vi ska sträva mot i både stort och smått.

Vi är i flödet när vi följer vårt hjärtas röst och gör det som känns rätt för oss. Vi lyssnar till vår intuition, vår magkänsla och väljer vägen därefter. Många gånger ställer sig dessvärre vårt ego i vägen och blockerar flödets väg. Det är när vi styrs av rädslor och inte vågar kasta oss ut i det okända. Vi blir rädda för att såra andra eller vad andra ska tycka om oss. Att vi då i samma veva kör över oss själva, det är lättare att blunda för….

När vi följer hjärtats väg så blir livet lättare. Det blir inte lika många hinder på vägen och vi känner en lugn känsla inombords. Vi behåller vår energi och blir inte dränerade. Vi står i vår sanna kraft. Ibland blir andra i vår omgivning sårade, arga, ledsna och besvikna, men då är det så det måste vara. Vi hjälper inte någon annan i dess utveckling om vi tillrättalägger vägen framför dem. När vi står i vårt flödes kraft så sätter vi igång saker hos andra och då måste det ofta blir reaktioner för att utvecklingen ska ske. Se det som att när du hjälper dig själv och är sann mot dig själv, så hjälper du faktiskt andra. Även om en vänskap eller relation tar slut så är det så det måste bli. Ni är då färdiga med varandra och det är helt enligt Skapelsens plan.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-10

Inre sanning

Varje dag gör vi flera val. Vi väljer att antingen göra si eller så. Ibland följer vi vårt hjärta, ibland är det vårt ego som visar vägen. Alla val vi gör får konsekvenser både för oss själva men också för andra. Det är här som egot kommer in. När vi gör val utifrån vårt ego som har rädslor som bränsle, så går vi emot oss själva och det som är sant för oss. Vi är rädda för att gå vår innersta väg och vad folk då ska tycka om det. Det är känslomässigt lättare att stå böjd än att stå rakryggad när det blåser. Dessvärre känner vi oss aldrig bekväma och väl till mods när vi har gått emot oss själva. Däremot när vi följer vårt hjärta då känner vi en lättnad och en frihet.

Vad som är sant för en person är inte alltid sant för någon annan. Det som är rätt för dig kanske är fel för… mig. Och det är helt okej! Alla är vi olika. Vi har olika ryggsäckar och karman med oss. Det viktigaste är att vi själva vet vad som är rätt och lär oss identifiera känslan som kommer när vi går emot oss själva. Det är då vi kan växa och lära oss att följa vårt hjärta.

När vi har gjort val utifrån hjärtat så gör vi det med kärlek. Vi har då lättare att hantera konsekvenser av de val vi gör, både för oss själva och för andra. Vi vet att det är ett naturligt steg som för oss framåt. Har vi däremot gjort ett val utifrån rädsla så har vi svårare att hantera de konsekvenser som blir eftersom vi vet att vi inte var sanna mot oss själva. Vissa konsekvenser måste bli för både vår och andras utveckling och är ytterligare ett steg i Själens skola. Ju snabbare vi kan komma till insikt om det desto mindre lidande behöver vi utstå. Var och en har ansvar för sitt liv och sina val!

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-05

Allt är unikt

Allt som sker är alldeles unikt. Något eller någon kan aldrig bli densamma igen. Varje händelse, positiv eller negativ, har en alldeles unik betydelse för Dig just Då. Den unika situationen/händelsen/personen leder dig framåt på din utveckling. Liknande händelser kan återkomma men aldrig exakt den samma. Varje gång är allt runt omkring skapat på ett alldeles unikt sätt och tillsammans med olika personer kommer det att föra dig framåt. Även om det känns som om livet går bakåt så är det ett steg framåt. Det kan kännas motigt och jobbigt, men ur allt detta kommer det något gott. Vi ser det inte alltid när vi är mitt i det. Men sen gör vi det. Och det är då vi också kan se det unika i det som sker. Det unika är alldeles fantastiskt och viktigt för vår själs resa. Det unika skapandet finns runt omkring dig för att du ska kunna växa. Genom att se det unika i det som sker, kan du lättare ta tillvara på möjligheterna som är skapade för just Dig.

Änglakramar Carina, copyright 2013-11-01

Tystnaden

Många människor har svårt för tystnaden. Det känns obekvämt, särskilt i närheten av andra. Då kommer lätt prat om väder och vind in. En del har även svårt för när det är tyst (och ensamt) hemma. Flertalet sätter på musik, radio eller teve så att någon ”pratar” och det känns mindre ensamt. Det känns lite lugnare inombords.När vi är ensamma och det är tyst så kommer ofta många känslor fram. Speciellt rädslor brukar vilja synas och kännas i sitt inre. Känslor som vi har trängt undan i vårt hjärtchakra och helst inte vill veta av. De känslorna gör ont, är smärtsamma i vår själ, tvingar oss att se dem. Och det är jobbigt. För hur hanterar vi det som är jobbigt? Många gånger så gör vi då någon av ovanstående åtgärder för att tysta ner känslan. Syns den inte så finns den inte! Vi fo…rtsätter att lura oss själva och lever vidare i vår illusion.Tystnaden är också ett steg i vår inre själsliga utveckling. Det är när vi vågar se det som är jobbigt som kan leda till förändring. Ett steg vidare i vår utveckling. Att bättre lära känna oss själva vem vi är. Och om vi är den vi vill vara. När vi vågar se våra undanstoppade, väl nedtryckta och gömda känslor, det är då vi växer. Vi växer i kärlek till oss själva. Även om det är smärtsamt till en början så kan det bara komma bra saker ur det. Våga möta dig själv i tystnaden och väx i kärlek!

Änglakramar Carina, copyright 2013-10-26